Crea una gran família de veïns i de productors locals al teu barri. Obre la teva comunitat de consum 2.0

L'aventura del Responsable de Rusc

1Proposa el teu projecte

Crear un Rusc demana un compromís personal. Per poder confirmar si el teu projecte és viable, abans de començar estudiarem la teva motivació i organització.

2 Troba un local acollidor

La comunitat necessitarà un espai per reunir-se i fer les distribucions. Tant si és un espai públic (sala de festes, museu, escola…) com un espai privat (restaurant, bar, sala de concerts…), la comunitat s'hi trobarà com a casa.

3Crea la comunitat

Surt al carrer i al camp i explica en què consisteix el teu projecte! De mica en mica t'envoltaràs de consumidors i productors motivats.

4Organitza vendes periòdiques

Cada setmana, proposa una selecció variada de productes als consumidors del teu Rusc, que faran la comanda online. El dia de la distribució vindran a buscar-la i a conèixer els productors.

Organitza la distribució

El dia de la distribució els consumidors i els productors s'uneixen i creen un moment de trobada. És el moment de compartir molt més que productes. Com a Responsable, pots organitzar esdeveniments festius, intercanvi de serveis, xerrades, visites a les granges o finques... Dóna vida al teu Rusc!

Retrats de Responsables

Sabine Amédée

Barri de Gràcia, Barcelona

Afincada a Catalunya des del 1992, a la Sabine l'interès pel menjar sa i de temporada li ve de la vida a pagès al sud de França. Actualment gestiona un hort amb caràcter pedagogic que li permet compartir la passió per l'horticultura ecològica. A més, cada dijous reuneix consumidors i productors al Rusc de Sant Cugat, al recinte del Mercantic, en un ambient que recorda els mercats de poble. Sovint organitza activitats extra: un taller, una degustació o senzillament una xerrada. Així, ofereix als pagesos, ramaders, viticultors, forners, etc. la possibilitat de parlar directament dels seus productes a la comunitat del Rusc, que es pot emportar a casa, a més de bons aliments, consells i receptes.

José Vicente Pérez Rocasolano

Barri de la Seu, València

En José va ser el primer d'obrir un Rusc a València, al coworking Wayco. Li agraden els productes locals de qualitat i, per a ell, crear un Rusc va ser una manera de crear una alternativa de consum que no existia a la ciutat. En José és molt xerraire, i es pot passar hores i hores parlant sobre els seus productors. Els seus punts forts són la comunicació i la programació: el seu Rusc està molt connectat a les xarxes socials, i la CataColmena que va organitzar per l’obertura del seu Rusc va ser tot un èxit, perquè va atraure tota la premsa local!

Victoria Zurita i Irene Hernáez

Barri de las Letras, Madrid

La Victoria i la Irene, de Madrid, van ser les primeres que es van decidir a obrir un Rusc. Plenes d’energia, és impossible no veure-les durant les distribucions. Els encanta xerrar amb la gent i assegurar-se que tothom estigui bé. Aquesta bona vibració es nota, perquè les seves distribucions són d'allò més animades! També els encanta descobrir la passió dels productors a l'hora de produir o elaborar els productes, així que sempre que poden s'escapen de la ciutat per visitar-los i conèixer més de prop la seva feina.