Acull un Rusc i aposta pel consum local

Per què proposar un espai?

Acollir un Rusc és contribuir a un sistema alimentari just i sostenible, ja que formes part d'una xarxa de 54 Ruscs, 700 productors i 40.000 consumidors.

Com a part del moviment d'El Rusc Que Diu Sí!, obtindràs molts avantatges:

Amplia el teu públic

El teu espai serà un punt de trobada per als consumidors del Rusc. A Catalunya, tenim una mitjana de 12 comandes per Rusc per setmana.

Guanya visibilitat

Des del 2014, El Rusc Que Diu Sí! és pionera en el circuit curt online. El seu model innovador ha atret la curiositat d'alguns mitjans de comunicació.

Crea un moment de convivència al teu espai

Una distribució del Rusc és una ocasió per als consumidors i els Productors de trobar-se i compartir una estona, ja que els pagaments es fan prèviament online.

Educa a menjar millor

El Responsable de Rusc organitza degustacions i activitats periòdiques, que poden ser d'interès pels teus clients habituals.

Condicions per acollir un Rusc

Perquè la distribució del Rusc es faci en bones condicions, és fonamental que l'espai compleixi el màxim dels criteris següents:

  • Un espai d'almenys 40 m² perquè el Responsable de Rusc i els Productors tinguin espai per deixar els seus productes i els consumidors puguin circular amb certa comoditat.
  • 3 o 4 hores per setmana perquè el Responsable del Rusc tingui temps de preparar l'espai, rebre els Productors i consumidors i endreçar al finalitzar.
  • Un espai protegit i de fàcil accés perquè funcioni tot l'any, independentment de les condicions meteorològiques. Tenir un aparcament a prop, és un valor afegit.
  • Un sistema d'ajuda mútua: la cessió de l'espai al Rusc es fa de forma gratuïta, i a canvi es dinamitza. Guanya visibilitat, activitat i consumidors potencials.

Què és un Rusc?

Un Rusc és una comunitat de consum que permet comprar productes locals i sostenibles a un preu just per als Productors.

Cada setmana, el Responsable de Rusc organitza la distribució. Els consumidors recullen les seves comandes a l'espai del barri, i en ocasions hi participen els Productors.

T'hi animes?

Vols oferir un espai a un Rusc?
Parla'ns una mica més de tu, ens posarem en contacte amb tu al més aviat possible.