Els productes de

Kiekebich

Forner/a o pastisser/a, Anderlecht
Tom De Vuyst
Kiekebich neix de la mà de Tom De Vuyst el 2020. La seva granja/finca/obrador es troba a Anderlecht, a Région Bruxelles-Capitale.

La seva granja/finca/taller

Hi! I’m Tom
I’m a master miller, a baker and Kiekebich is my project.
Kiekebich is not a conventional bakery. More than a place where bread is made and sold, it’s a tool to transmit my own vision of breadmaking, an opportunity to teach traditional skills and to share my passion for good bread.
In 2014, I discovered a 13th century watermill in Sint-Gertrudis-Pede (Dilbeek, next to Brussels). I got to know the people and fell in love with the traditional process of milling and baking bread in a wood-fired oven. I decided to get a « master miller » degree and started volunteering at the Pedemolen (still do) to learn and transmit everything about flour milling and baking in a wood-fired oven.
In 2015, I left my career in the music business and went all in for my passion. I started working for like-minded bakers to learn all about traditional breadmaking and baking techniques.
Slowly the itch to start proposing my own interpretation of baking good, healthy, nourishing and fair bread for the people around me became irresistible.
That’s how Kiekebich was born.

Adreça
23, Quai Fernand Demets
1070 Anderlecht
2020
any d'inici de l'activitat
1
empleat a jornada completa

Les activitats i pràctiques de Kiekebich

Farines

Ve d'un agricultor local

Farines ecològiques, farines especials

Altres ingredients

Els altres ingredients utilitzats per la preparació són: multiples

Ingredients provinents d'un agricultor local, ingredients provinents d'un proveïdor de l'UE

Ingredients ecològics, Ingredients locals (- 250 km), denominació d'origen, prové d'una producció artesanal

Fermentació

Llevat natural, llevat de forner, procés de prefermentació

Forn

Forn elèctric

Comentari

Kiekebich c'est le projet de Tom De Vuyst, artisan boulanger et meunier bruxellois. Il propose du pain artisanal (principalement au levain) à base de farines bio et locales moulues dans des moulins artisanaux. Tous les ingrédients utilisés sont des produits naturels, bio, de la meilleure qualité, et locaux dans la mesure du possible.

El Productor proporciona aquesta informació a títol declaratiu.