Els productes de

Artipa Fleca S.L

Elaborador/a de galetes, Elaborador/a de galetes, Forner/a o pastisser/a, Taradell
David Rovira Prat
Artipa Fleca S.L neix de la mà de David Rovira Prat el 2016. La seva granja/finca/obrador es troba a Taradell, a Cataluña.

La seva granja/finca/taller

ArtiPà neix a Vic (carrer Gurb, 12) al 2014 fruit de la iniciativa d’en David Rovira, que després d’estar més de 10 anys treballant en varis obradors i tenint una gran estima i molta passió per la seva feina, va empendre el projecte personal d’elaborar pans i productes de forner de forma artesana i tradicional:
• Seleccionant curosament els millors productes ecològics amb certificació.
• Usant exclusivament farines ecològiques moltes artesanalment amb un molí de pedra per tal de conservar-ne les propietats nutritives i organolèptiques del cereal (sabor, olor, color, textura,...).
• Elaborant tots els productes amb massa mare i deixant-la reposar els temps necessari sense usar aditius ni millorants químics.
Aquesta passió per les coses ben fetes i una constant investigació i formació del seu equip, han fet que ArtiPà estigui en constant evolució i expansió.
El darrer Septembre de 2016 va obrir una botiga al barri de Gràcia de Barcelona (Travessera de Gràcia, 245) a on s’ofereixen diversos tipus de pans, galetes, coques, magdalenes, ... així com diferents dolços catalans tradicionals (coques de Sant Joan, Mones, Tortells de Reis, Panellets, Bunyols de Quaresma,...).
Degut a la gran demanda que hi ha actualment de productes per persones amb intolerancies alimentaries, ArtiPà ofereix una gran varietat de productes sense gluten, sense lactosa, sense sucre, ...
Tot i això, no son productes aptes per al•lèrgics (celíacs, APLV,...) ja que s’elaboren a un obrador a on es treballa amb altres farines i productes que contenen al•lèrgens.
Actualment ArtiPà s’està plantejant la possibilitat d’adquirir un nou obrador a on només s’elaboraran productes sense gluten.

LES NOSTRES GALETES
Les galetes d’ArtiPà, junt amb les varietats de pans que oferim son sens dubte el nostre producte estrella. En tenim més de 30 varietats i destaquen sobretot pel seu bon gust i textura. Estan elaborades a mà i de forma tradicional. Actualment en fem amb quatre tipus de farina: Espelta petita, Kamut, Fajol i Arròs i ametlla. Totes les farines son moltes de manera tradicional en molí de pedra per tal de conservar totes les propietats del cereal.
ESPELTA
L’espelta és una subespècie del blat que no ha estat mai modificada genèticament, és més digestiu i menys al•lergen que el blat tradicional. El seu origen se situa fa 7.000 anys a la zona d’Iran. A l’edat mitjana el pa d’espelta era el que menjaven les classes més riques. Durant el segle XIX la seva producció va minvar molt pel seu baix rendiment. Destaca per aportar més quantitat de carbohidrats, fibra i proteïnes. Aporta vuit aminoàcids essencials. Conté vitamina B1 i B2 i minerals com el potassi i el zinc. Ajuda a regular el trànsit intestinal, no conté colesterol i estimula el sistema inmunitari.
KAMUT
És el blat més antic que es coneix, per tant, no és un híbrid i no produeix al•lèrgies com el blat actual. No té gaire fibra, ja que és un gra de pell molt fina. Té una proporció d’aigua més baixa que el blat convencional i és més ric en minerals i vitamines del grup B. Això li dona un gust més ric i saborós i alhora en millora la digestió. Té un gran efecte antioxidant gràcies a l’aportació de seleni i de vitamina E. És important menjar-ne en casos o de problemes cardiovasculars, ja que ajuda a evitar l’oxidació del colesterol.
FAJOL
és un pseudocereal sense gluten. També conegut com a blat negre. Apartir dels anys 80 el conreu del fajol per a consum humà va ressorgir. Conté les proteïnes de més valor biològic del regne vegetal, riques en aminoàcids essencials. Destaca pel seu contingut en magnesi, zinc fòsfor i potassi. El seu gra conté en petites quantitats un glucòsid que retarda la sensació de gana.
ARRÒS
Juntament amb el blat, és l’aliment més consumit. No se’n coneixen intoleràncies. És un cereal ric en vitamines del grup B, potassi, fòsfor, magnesi i fibra. Segons la medicina xinesa, té propietats depuratives i curatives. En general, és un cereal que quilibrai calma el sistema nerviós. Ajuda especialment en èpoques d’ansietat i de màxima concentració.

Les galetes que us presentem a continuació són les que tenen més sortida, però en tenim de moltes altres varietats com: espelta xoco i avellanes o nous, nabius i poma, muesli, . Gran varietat sense sucre i també sense gluten( xocolata, taronja, llimona, poma i nabius, pastanaga i poma, canyella, arròs i ametlla....)

Adreça
Passeig Arenal, num 21
08552 Taradell
2016
any d'inici de l'activitat
10
empleats a jornada completa

Les activitats i pràctiques de Artipa Fleca S.L

Farines

Ve d'un proveïdor nacional, ve d'un agricultor local

Farines ecològiques, farines especials, farines convencionals, farines procedents de varietats antigues, preparat de barreja de farines

Altres ingredients

Altres ingredients: no especificat

Ingredients provinents d'un agricultor local, ingredients provinents d'un proveïdor local

Ingredients ecològics, denominació d'origen, prové d'una producció artesanal, prové del comerç just

Fermentació

Procés de prefermentació, llevat natural

Forn

Forn de llenya

El Productor proporciona aquesta informació a títol declaratiu.