Els productes de

Planeses Agricultura Regenerativa

Elaborador/a de conserves, Pollastraire, Horticultor/a, Avicultor/a (ànecs), Sant Ferriol
Edurne Bordas
Planeses Agricultura Regenerativa neix de la mà de Edurne Bordas el 2011. La seva granja/finca/obrador es troba a Sant Ferriol, a Cataluña.

La seva granja/finca/taller

Som productors d'horta i també de pollastres, ànecs i conills de pastura.
Disposem del nostre propi escorxador i sala d'especejament.
Elaborem conserves de carn de pollastre i ànec de forma artesanal en el nostre obrador.

EL NOSTRE OBJECTIU
Planeses Agricultura Regenerativa és un projecte experimental d’agricultura en transició on busquem noves maneres de treballar basades en la recuperació de la vida i la fertilitat natural del sòl. Per aconseguir-ho hem apostat per una diversificació de la producció mitjançant un sistema agrícola, ramader i forestal integrats que ens permet adaptar-nos a la variació de condicions del nostre terreny, tancant els cercles de producció dintre de l’explotació, i obtenint un aprofitament ambienta, social i econòmicament més sostenible.

QUÈ FEM?
Els elements principals del projecte de Planeses són: 1,7 ha d’hort sense llaurar amb pastura de gallines; 3 ha de fruiters amb pastura de pollastres, ànecs i conills; 7 ha de fruiters amb pastura de vaques, 10 ha de devesa d’alzines i roures per la pastura de vaques; 30 ha d’alzinar amb aclarides per a millorar la estructura del bosc a l’hora que produïm BRF i Biochar per a la millora del sòl de l’hort i els fruiters.

DIFERÈCIES ENTRE EL POLLASTRE ECOLÒGIC I EL POLLASTRE DE PASTURA
El pollastre ecològic es cria en patis fixes. Això impedeix mantenir un prat de qualitat, de manera que en aquests patis els pollastres s’acaben alimentant quasi exclusivament de pinso ecològic. El component més important d’aquest pinso és la soja que dóna un creixement ràpid a l’animal (normalment per sota dels 3 mesos). Tot això fa que els animals tinguin poques possibilitats d’accedir i acumular minerals, vitamines i olis de qualitat al llarg del seu creixement.

Els pollastres de pastura es crien en tancats mòbils que es belluguen diàriament per a que en cada moment els animals puguin disposar d’una pastura nova. Aquesta és l’única manera de garantir que l’animal pugui disposar d’herbes i insectes com una part important de la seva alimentació (entre en 10 i un 40% segons l’època de l’any). La resta de l’alimentació del pollastre es fa amb diferents barreges de grans ecològics i evitant la utilització de la soja, obtenint així un creixement més lent (al voltant de 5 mesos). D’aquesta manera el pollastre té la possibilitat i el temps d’anar acumulant els minerals, les vitamines i els greixos essencials que donaran un nivell de qualitat més alt a la seva carn.
A més l’animal es converteix en la eina més eficient per a una millora continuada de la qualitat de la pastura i dels seus valors ambientals associats (lluita contra el canvi climàtic, millora de la biodiversitat, etc).

Adreça
Mas Planeses, s/n
17850 Sant Ferriol
2011
any d'inici de l'activitat
5
empleats a jornada completa

Les activitats i pràctiques de Planeses Agricultura Regenerativa

Taller

Disposa de taller propi

Ingredient base

Carn de pollastre i ànec de pastura de producció pròpia

El produeixo jo

Productes locals (- 250 km), prové d'una producció artesanal

Ingredients secundaris

Verdures, herbes, oli, licors, espècies, etc.

El produeixo jo, ve d'un agricultor local

Ecològic

Altres ingredients

Altres ingredients: no especificat

Procedència dels altres ingredients: no especificat

Característiques dels altres ingredients: no especificat

Comentari

Carn de pastura

El Productor proporciona aquesta informació a títol declaratiu.